Islagkage med solbær på kiksebund

De friske solbær og den søde karamel smager ikke bare fantastisk sammen, men giver også din islagkage et rigtig flot udseende. Top med smeltet chokolade, og lad dig overvælde...

Prøv også: Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde

Det skal du bruge til din islagkage med solbær:

Kiksebund:

  • 250 g havrekiks
  • 60 g blond chokolade, fx Dulcey fra Valrhona
  • 115 g smør
  • ½ tsk. salt
  • En springform, 20-24 cm i diameter
  • Lagkageplast

Karamelparfait:

  • 150 g lyst rørsukker
  • 5 dl piskefløde
  • Ca. ½ tsk. salt
  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • Korn af ½ vaniljestang

Vild med solbær? Prøv også: Solbærsaft med lime

Solbærparfait:

  • 250 g solbær, evt. fra frost
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 4 spsk. sukker
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 nip salt
  • 4 dl piskefløde

Til servering:

  • 50 g blond chokolade, fx Dulcey fra Valrhona
  • 100 g friske blåbær
  • 50 g sukkermandler, fx fra Summerbird
  • Evt. rød skovsyre

Læs også: 10 tapeter til sommerhuset

Se hvordan du laver din islagkage i galleriet: