Hyldeblomst-is med friske bær

Lav en is, der virkelig smager af sommer, og servér den for gæsterne på terrassen efter en god middag. I opskriften skal du bruge koncentreret hyldeblomst-saft, og det kan du nemt lave selv, når det er sæson for de fine skærme.
 
Hvis du bruger bær fra frost, er det en god idé at give dem et kort opkog for at undgå smitte med norovirus (roskildesyge). Friske bær skal blot skylles grundigt. 

Hyldeblomst-is med friske bær

6 personer (12 stk.)
Det skal du bruge til hyldeblomst-is:
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ¾ l piskefløde 
  • 300 g blandet frugt, vi har brugt jordbær, blåbær, hindbær, solbær og ribs

Prøv også: Jordbærtrifli med hyldeblomst-creme

Topping:
  • 125 g hindbær
  • 1 spsk flormelis 

Sådan laver du hyldeblomst-is

  1. Pisk æg og sukker skummende. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk vanilje og hyldeblomstsaft i æggemassen.
  2. Pisk fløden stiv. Vend bær og flødeskum i æggemassen. Fordel isen i 12 plastikbægere, dæk dem til med film, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer, til isen har sat sig.
  3. Kom hindbærrene i en skål, og mos dem med en gaffel. Tilsæt flormelis, og vend det sammen til en puré. Vend isene ud på 6 tallerkener, og server hindbærpureen til.

Prøv også: Sommerdesserter - 5 opskrifter med bær