Hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup

Det skal du bruge: 
Nougat-krokant:
100 g mandler
200 g sukker
1 knivspids salt
Is:
3 dl piskefløde
2 dl sødmælk
150 g sukker
Rabarbersirup:
500 g rabarber
1 vaniljestang
5 dl vand
2 dl sukker
½ citron

Sådan laver du hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup

Nougatkrokant:

  1. Smut mandlerne, og hak dem fint. Smelt sukkeret på en pande. Når det er blevet til karamel, blander du salt og mandler i.
  2. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det afkøle, og hak det til krokant.

Is:

  1. Rør fløde, mælk og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en ismaskine.
  2. Kør isen lidt, og tilsæt så 100 g af mandelkrokanten. Gem resten til pynt. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren.
  3. Rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.

Rabarbersirup:

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i en gryde sammen med rabarberne.
  2. Tilsæt vand, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud. Si massen, og hæld rabarbersiruppen tilbage i gryden.
  3. Varm den op igen, og kog den lidt ind. Smag til med sukker og citronsaft. Servér nougatisen med rabarbersirup og krokant på toppen