Gammeldags æble-pære-kage

Antal: 
6 pers.
Det skal du bruge: 
Grød
600 g æbler
600 g pærer
225 g sukker
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
Crumble
150 g havregryn
150 g hvedemel
100 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
150 g smør
Desuden
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
6 dl piskefløde
125 g ribs
180 g makroner
Lidt citronmelisse

Skab stemningen af ægte nostalgi omkring bordet ved at servere en gammeldags æble-pære-kage lagt i lag med flødeskum, crumble og makroner. Mums! En nem og velsmagende dessert som passer perfekt til efterårets gæstemenu - og som dine gæster vil elske dig for.

Sådan gør du

Grød:

  • Skær æbler og pærer i grove stykker.
  • Kom dem i en gryde med sukker, flækket vaniljestang samt saft og skal af citronen. Bring i kog ved lav varme, til frugterne er blevet til grød.
  • Køl den ned i køleskabet.

Crumble:

  • Vend alle ingredienser til crumblen godt sammen i en skål, og hæld den ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag crumblen i ovnen ved 180°, til den er gylden, og lad den køle af.
  • Smuldr den i grove stykker. 

Desuden:

  • Spred hasselnødderne ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til skallen krakelerer.
  • Gnid dem fri for skaller, og hak dem groft. Hak også chokoladen groft.
  • Pisk fløden til en let skum og rib ribsene.
  • Kom først æble-pære-grød i et portionsglas eller en skål og dernæst crumble.
  • Knus makronerne, og drys lidt over.
  • Tilsæt lidt ribs, flødeskum og hakket chokolade.
  • Gentag processen, indtil glasset er fyldt.
  • Pynt til sidst med hakkede hasselnødder, ribs, chokolade og citronmelisse.