Desserter

Den lækreste matchais

Lav den lækreste matchais med chokoladesauce og kokosgranola! Du finder opskriften lige her!
af Mari Harjula. 19.03.2020 Foto: Kirsi-Maria Savola
matchais
4 personer

Is

  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2½ dl sukker
  • 5 dl fløde
  • 2 tsk. matchapulver

Kokosgranola

  • ½ dl mandler
  • 2 spsk. koldpresset kokosolie
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. tørrede tranebær
  • 3 spsk. kokosflager

Chokoladesauce

  • 100 g mørk chokolade, gerne med højt kakaoindhold
  • ½ dl piskefløde

Sådan gør du

Matchais

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

  2. Kom æg, æggeblommer, sukker og vanilje i en stålskål, og varm den op over vandbad, imens du pisker blandingen i 6-8 minutter, så den bliver tyk.

  3. Fjern skålen fra vandbadet, og fortsæt med at piske i blandingen, til den er afkølet.

  4. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.

  5. Rør matchapulver i.

  6. Hæld isblandingen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.

  7. Rør undervejs. Du kan også bruge en ismaskine.

Kokosgranola

  1. Smut mandlerne, og skær dem i grove stykker.

  2. Varm kokosolien forsigtigt op på en pande, og tilsæt mandler og havregryn.

  3. Vend rundt i blandingen, så den bliver let gylden.

  4. Tilsæt honning, og fortsæt med at røre rundt et øjeblik.

  5. Tag panden af blusset.

  6. Hak de tørrede tranebær, og kom dem og kokosflagerne i blandingen. Lad den køle af.

Chokoladesauce og servér.

  1. Smelt chokolade og piskefløde i en gryde eller i mikroovnen, og rør den glat.

  2. Tag isen ud af fryseren, og lav kugler af den.

  3. Servér med chokoladesauce og kokosgranola på toppen.