Den lækreste lagkage med moccacreme

Uanset hvilken anledning anbefaler vi denne overdådige lagkage med moccacreme. Kagen er legende let at lave – og er perfekt som det søde punktum på en hyggelig dag eller fødselsdag.

Smag også: Citronfuldmåne med et moderne tvist 

(Ca. 10 personer)

Det skal du bruge til lagkage med moccacreme: 

Lagkagebunde, 3 stk (bagt som en kage):

  • 6 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/3 tsk. salt
  • 1 spsk smør (til at smøre springformen)
     
  • Kaffecreme:
  • 4 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. pulverkaffe
  • 2 spsk. sukker

Pynt:

  • 150 g blåbær
  • 150 g brombær 

Smag også: Cookies med chokolade

Sådan laver du lagkage med moccacreme: 

Lagkagebunde: 

  1. Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Det er vigtig at piske massen næsten helt hvid og til tredobbelt størrelse. Så fuld drøn på piskeren i 10-15 min.
  3. Sigt mel, kakaopulver samt bagepulver ned i æggesnapsen lidt efter lidt, mens du vender massen med en dejskraber.
  4. Beklæd springformen med bagepair i bunden, og smør siderne med smør.
  5. Hæld dejmassen i springformen. og bag lagkagebundene i cirka 30-35 min.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt.
  7. Skær kagen ud i  tre lige store lagkagebunde - brug en brødkniv.

Kaffecreme:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk det sammen til en lind og cremet konsistens.
  2. Saml lagkagen – start med en bund, og slut af med kaffecreme.

Pynt: 

  1. Pynt kagen med blåbær og brombær inden servering.

Prøv også: Cheesecake med chokolade