Desserter

Citronsorbet med blå birkes

Citronsorbet er altid et hit! Den hvide is med de blå birkes sender tankerne mod dragefrugt, og det giver sammen med den syrlige citronsmag mundvandet løb.
af Af Cecilia Fahlström 21.08.2017 Foto: Stine Skovdal.

Det er stadig sommer lidt endnu, så det er stadig helt i orden at spise uhæmmede mængder af is – specielt når man selv har lavet den. Denne citronsorbet smager dejligt frisk, og så er den faktisk ret nem at lave. Til opskriften bruges en ismaskine, men har du ikke en sådan en, kan du sagtens lave isen alligevel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hyldeblomst-marmelade med citron

Det skal du bruge til din citronsorbet:

Ca. 1 liter is

  • 4 dl vand
  • 420 g sukker
  • 8-9 citroner (inklusive 1-2 usprøjtede)
  • 2 spsk. blå birkes

Vil du have mere inspiration til hjemmelavet is? Se her: Hasselnøddeis med Nutella

Sådan laver du citronsorbet:

  1. Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, indtil sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af.
  2. Riv 2 spsk. citronskal, og pres citronerne, så du får 4½ dl citronsaft. Kom begge dele i gryden, og rør rundt.
  3. Hæld citronblandingen i en ismaskine, og lad den køre i ca. 40 minutter, indtil isen er frossen, men stadig blød. Skrab isen ud med en dejskraber, og hæld den i en boks.
  4. Tilsæt blå birkes, og rør rundt.
  5. Sæt låg på boksen, og stil den i fryseren indtil servering.

Tip: Har du ikke en ismaskine, så hæld isblandingen i en boks med låg, og stil den i fryseren. Efter en halv time skal du røre isen godt igennem, hvorefter du stiller den i fryseren igen. Fortsæt med at røre isen igennem hver halve time, indtil den er helt frossen. På denne måde undgår du bedst de ærgerlige iskrystaller, der ellers bliver dannet, når en is stilles i fryseren uden brug af ismaskine.

Prøv også: Guide: Sådan får du det bedste ud af din altan