Chokolademousse med kaffe

Chokolademoussen er en værdsat dessertklassiker - og med god grund. Den luftige og bløde konsistens får den chokoladelækre mousse til at smelte på tungen. Samtidigt giver de små portionsanretninger et smukt udtryk på bordet, når hver enkelt gæst får sin egen elegante  portion serveret. 

Se også: Fragilité med kaffecreme

Det skal du bruge til chokolademousse med kaffe:

6 portioner

  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider – svarer til 3 æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer – svarer til 4 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. espressopulver
  • ¼ l piskefløde
  • Mynteblade

Prøv også: Kakaocheesecake med chokoladeganache

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk fløden til stiv skum i en anden skål.
  2. Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad. Lad den køle af.
  3. Pisk æggeblommer med sukker i en tredje skål. Rør espressopulveret i æggeblommerne. Hæld langsomt den smeltede chokolade i æggeblommerne under omrøring.
  4. Vend skiftevis flødeskum og æggehvider i chokolade-æggeblomme-blandingen.
  5. Hæld moussen i glas, og stil dem på køl mindst 1 time.
  6. Pisk fløde til skum, og pynt moussen med flødeskum og 1 mynteblad inden servering.

Læs også: Det perfekte kagebord