Æbletærte med fletlåg - trin for trin

Der findes intet bedre end duften af hjemmebagt æbletærte - en gammel favorit der smager skønt igen og igen! Vi viser dig her, hvordan du dekorerer din æbletærte med et yndigt fletlåg, så den får et smukt og elegant udtryk, der med garanti vil imponere dine gæster.

Denne saftige og lækre variant med chaikrydderi smager skønt med en klat cremefraiche på toppen og en kop kaffe som selskab, og er med sit flettede låg næsten for fin til at sætte tænderne i - men også kun næsten! Se hvordan du fletter et flot tærtelåg til din æbletærte i galleriet nederst i artiklen.

Vild med æbletærte? Prøv også denne lækre variant med kanel-is!

Det skal du bruge til æbletærte med fletlåg: 

8-10 personer

Mørdej:

  • 220 g blødt smør
  • 440 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 æg, str. M
  • Fyld: 130 g revet marcipan 
  • 1 æg, str. M
  • 1 spsk. hvedemel
  • 50 g lyst rørsukker
  • 4-5 danske æbler – vi har brugt ’Elstar’

Chaikrydderi:

  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • ½ spsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • ¼ tsk. hvid peber

Desuden:

  • 130 g pekannødder
  • 60 g lyst rørsukker
  • Lidt flormelis
  • Evt. cremefraiche

Se også: Smørkage med nutella 

Læs også: Mød Københavns nye økobagere 

Se hvordan du fletter et fint tærtelåg i galleriet: