Varme hveder til store bededag

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
50 g gær
½ dl lunkent vand
2 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g blødt smør
100 g grahamsmel
Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
Ca. 450 g hvedemel

Sådan laver du varme hveder

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt mælk, æg, salt, sukker, smør, grahamsmel, kardemomme og hvedemelet lidt ad gangen, mens du ælter dejen glat og blød – ikke tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  • Form dejen til 12 boller. Gør bollerne flot runde på toppen ved at folde siderne af dejen ind under bollen.
  • Læg bollerne i en firkantet bradepande, ca. 25 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Der skal være ca. 1½ cm mellem bollerne, så de kan hæve ind i hinanden.
  • Lad dem hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  • Bag hvederne i ovnen ved 225° i 15-20 minutter, til de er lysebrune.
  • Lad dem afkøle i fadet.
  • Bryd bollerne fra hinanden, flæk dem, rist dem, og servér med smør.

Brug sæsonens lækre rabarber i denne rabarbertærte med mazarin