Trin for trin: Småkager med spiselige blomster

Der findes næsten ikke noget hyggeligere end en kagedåse fyldt med sprøde og søde småkager - og disse er endda ekstra fint pyntet med spiselige blomster. Se her, hvordan vi gør trin for trin.

Det skal du bruge:

Småkager:
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 130 g flormelis
  • 500 g hvedemel
Pynt:
  • 1 spsk. marengspulver (kan købes i specialbutikker, fx specialkøbmanden eller bagebixen.dk
  • 2 tsk. vand
  • 1 håndfuld spiselige blomster, fx lavendler, roser, tallerkensmækkere eller krydderurter 100 g sukker

Sådan laver du småkager med spiselige blomster:

TRIN 1:
Småkagedej: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland med sukkeret. Rør smør, flormelis og vaniljesukker sammen. Sigt hvedemelet i, og saml dejen.

Del dejen i 2, og læg den på køl i ca. 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir.

TRIN 2:

Stik dejen ud med flotte udstikkere – gentag med den sidste dej. Bag småkagerne ca. 10 minutter ved 190°, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

TRIN 3:

Pynt: Bland marengspulveret med vand, og pisk, indtil det er opløst. Pensl småkagerne med blandingen.

TRIN 4:

Sæt forsigtigt en blomst eller et blad på hver småkage. Hvis blomsten har en lille forhøjning i bunden, kan du give småkagen et lille tryk med bunden af en pensel, og placere blomsten deri. Pensl igen med marengsblandingen. Blomsten skal være helt flad.

TRIN 5:

Læg småkagerne nedad i en flad skål med sukker, og giv dem et lille tryk.

TRIN 6:

Børst med en tør pensel overskydende sukker af, så man kan se blomsten tydeligt. Så er småkagen klar til servering.

TIP: Hvis du ikke kan få fat i marengspulver, kan du pensle småkagerne med pasteuriseret æggehvide tilsat lidt flormelis. Du kan også give småkagedejen smag, fx med lidt revet citronskal.