Speltbrød

3 brød

Speltbrød - det skal du bruge

25 g gær
1 spsk havsalt
1 spsk flydende honning
6 dl lunkent vand
150 g økologiske knækkede speltkerner (fx fra Skærtoft Mølle)
600-700 g økologisk hvedemel
1 æg til at pensle med
Speltflager til at drysse med

Speltbrød - sådan laver du det

Smuldr gæren i en stor bageskål. Drys salt over sammen med honning. Hæld vand i skålen, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt knækkede speltkerner og halvdelen af melet. Ælt dejen - gerne med en elpisker med dejkroge. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 10 minutter - jo længere, des bedre. Dejen skal være blød og klistret. Strø mel over dejen, og sæt den lunt og tildækket med et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time. Form herefter dejen til 3 brød, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med speltflager. Bag brødene i ovnen ved 200° i 30 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

MENU

Forret
Røget laks med fennikelsalat og speltbrød

Hovedret
Urtefarseret kalkunbryst med peberrodscreme, saltbagte kartofler og aspargessalat med daddeltomater

Dessert
Primadonna-ost med sirupsnødder, pære og speltbrød
Citronbirkeskage med ricottacreme og blåbær