Speltbrød med pistacie-topping

Det rustikke speltbrød med pistacie på toppen smager både godt og er pænt at servere. Lad smørret smelte på et lunt stykker eller servér det til brunch eller suppe. 
 

Se her: Æbletærte med fletlåg - trin for trin 

Det skal du bruge til at bage speltbrød med pistacie

3 små brød

  • 1 dl pistacienødder plus lidt til pynt
  • 4 dl speltmel
  • 3½ dl durumhvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1½ tsk. tørgær
  • 3½ dl lunkent vand

Er du lækkersulten? Læs også: Chokoladetrøffelkage - en cremet favorit

Sådan laver du speltbrød med pistacie

  1. Blend pistacienødderne til mel, og hak dem, der skal pynte brødene.
  2. Bland pistaciemelet med resten af de tørre ingredienser.
  3. Tilsæt vand, og ælt dejen godt sammen – gerne i en røremaskine.
  4. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve natten over i køleskab.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til 3 små brød.
  6. Læg dem på en plade med bagepapir. Dæk brødene med et rent viskestykke, og lad dem hæve 30 minutter.
  7. Tænd imens ovnen på 200°.
  8. Drys de hakkede pistacienødder på brødene, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. De skal lyde hule, når du banker på dem i bunden. Lad dem afkøle på en rist. 

TIP: I stedet for pistacienødder kan du bruge hakkede mandler, hasselnødder, eller valnødder. Du kan også bare blande de nødderester, du har i skabet.

Prøv også: Croissanter med chokoladefyld