Brød & Boller

Speltbrød med havregryn og hørfrø

Bag et sundt og mættende speltbrød, der blot skal røres sammen og hæve til dagen efter. Så kan du starte morgenen med duften og smagen af hjemmebag!
af Camilla Zarah Lawes 19.02.2018 Foto: Wichmann+Bendtsen photography.
Speltbrød med havregryn og hørfø
At bage brød er slet ikke så stort et projekt at begive sig ud i, som mange tænker. Især ikke når du ikke engang behøver at have fingrene nede i den klistrede masse. I denne opskrift rører du blot ingredienserne sammen om aftenen, så dejen kan få lov at hæve natten over. Så er det eneste, du skal gøre om morgenen, at forme brødene på bagepladen og sætte dem i ovnen.

Prøv også et luftigt speltbrød med gulerødder!

Det skal du bruge til speltbrød med havregryn og hørfrø:

  • 5 dl kærnemælk
  • ½ dl rapsolie
  • 25 g gær
  • 15 g salt
  • 100 g havregryn og lidt til drys
  • 50 g hørfrø • 200 g speltmel
  • 150 g hvedemel og lidt til æltning

Prøv også: Groft landbrød med kerner

Sådan gør du:

Dag 1:
  1. Rør alle ingredienser godt sammen i en røreskål. Bruger du en røremaskine, tager det 12 minutter ved lav hastighed.
  2. Lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Dag 2:
  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Form 2 runde brød, og rul dem i havregryn.
  3. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og skær et kryds i hver.
  4. Bag dem nederst i ovnen i 25-30 minutter. Lad dem afkøle på rist.
  5. Servér brødet med smør, friske danske oste og syltetøj til.

Se også: Sådan passer du dine stueplanter om vinteren