Brød & Boller
Brød & Boller
Saftigt og nemt focacciabrød
Et hjemmebagt brød kan pifte ethvert måltid op. Bag et saftigt focacciabrød med sorten oliven og sprød skorpe. Få opskriften her!
Opskrift og
21.01.2019
foto: Inge Skovdal/Skovdal.dk.
Der er noget hyggeligt over at servére et hjemmebagt brød til midaggen, hvor dig og dine gæster kan brække stykker af efter behov. Focacciabrødet er blot bygget op at 6 elementer og oplagt til forretter og eller et ostebord.
Det skal du bruge til olivenbrød:
- 1 brød: 15 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk. salt
- 200 g mørke oliven uden sten
- 500 g hvedemel
- ½ dl olivenolie
Prøv også: Lynbrød med mandler og rosiner
Sådan laver du olivenbrød:
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt salt, hele oliven og mel, og ælt det godt igennem.
- Stil dejen til hævning i ca. 45 minutter.
- Tryk dejen ud på i en smurt bradeplade, og lad den efterhæve i ca. 45 minutter.
- Prik dejen med fingrene, dryp med olivenolie, og drys med salt.
- Bag brødet ved 220° i 25 minutter.
- Afkøl brødet lidt i bradepanden, inden du tager det ud, og lad det afkøle helt på en rist.
- Servér det til forretter eller til ost.
Se også: Flute med oliven og feta