Lækkert brydebrød med mysli

Brydebrød er så let at lave og pynter på ethvert bord. Dette flotte brydebrød er fyldt med lækker mysli og gør sig godt på både morgenbordet, i madpakken eller måske til eftermiddagskaffen med smør på. 

Prøv også: Sommerens bedste iskaffe

Brydebrød med mysli

Tid: 30 minutter. Hævetid: 45 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal boller: 18 stk.

  • 25 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 4 dl koldt vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 200 g mysli (se også “Tips” herunder)
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca. 500-600 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æg til pensling
  • en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm)
  • bagepapir

DIY: Bind en romantisk krans

Drys:

  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 spsk birkes
  • 2 spsk havregryn 

Brydebrød - trin for trin:  

Klik dig igennem galleriet herunder og få en trin-for-trin guide til, hvordan du laver det lækre brydebrød.  

Flere gode bagetips:

  • Bradepander og bageforme i forskellige størrelser og udformninger er nyttigt basisudstyr, hvis du er glad for at bage.
  • Beklæd gerne bradepander og forme med bagepapir i stedet for at smøre dem. Klip evt. et stykke til bunden, og klip brede strimler til kanterne, som du klæber fast med lidt vand.
  • Tjek, at brøddejen er æltet nok: Tag et stykke dej, og stræk det helt ud, til det bliver næsten gennemsigtigt uden at gå i stykker – så er dejen godt æltet. Hvis dejen derimod går i stykker, når den strækkes, skal den æltes i længere tid. Sæt bollerne tæt ved siden af hinanden i bradepanden, så de vokser helt sammen, når de bages i ovnen. Så får du et flot brydebrød, hvor man nemt kan vriste en bolle fri. 

Kage: Sommerens bedste jordbærtærte