Vandbakkelser med lemoncurd

 
Den runde, luftige vandbakkelser er fyldt med fantastisk fløjlsblød lemoncurd og fuldendt med citronmelisse, glasur og spiselige blomster til pynt på toppen. Bedre bliver det ikke! En fortryllende forårskage til påskefrokosten.
 

Det skal du bruge til vandbakkelser med lemoncurd:

6 stk.
Lemoncurd:
  • 3 usprøjtede citroner
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør
Vandbakkelser:
  • 1½ dl vand
  • 75 g smør
  • 7½ spsk. hvedemel
  • 3 æg str. M/L
Desuden:
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • Citronmelisse og evt. spiselige blomster til pynt

Til kaffen: Hæklet kaffevarmer til stempelkanden

Sådan gør du:

  1. Lemoncurd: Riv citronskallen fint, og pres saften. Varm forsigtigt citronskal, citronsaft, sukker og æg op i en gryde ved svag varme under omrøring. Tilsæt smørret i små tern, og pisk konstant ved middel varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Det må ikke komme helt op at koge, for så skiller cremen. Tag gryden af blusset, hæld citroncremen på et rent glas, og sæt låg på. Lad citroncremen blive helt kold i køleskabet.
  2. Vandbakkelser: Bring vand og smør i kog i en gryde. Pisk mel i, indtil dejen slipper gryden. Kom dejen i en skål. Når den er fingervarm, tilsætter du æggene 1 ad gangen. Pisk dejen godt igennem. Hæld den i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud på bagepapir i 6 cirkler, der er ca. 10 cm i diameter. Bag dem i ovnen ved 190° i ca. 22 minutter. Du må ikke åbne ovndøren de første 15 minutter. 
  3. Desuden: Halvér vandbakkelserne. Riv citronskallen, og pres citronen. Rør en tyk glasur af citronsaft og flormelis, og dekorér toppen af vandbakkelserne. Drys med citronskal. Pisk fløden til skum. Smør bunden med tykt lag lemoncurd, og top med flødeskum. Læg låget på, og pynt med citronmelisse og spiselige blomster.

Redaktionens favorit: Pavlova med passionsfrugt

TIP: Kagerne kan holde sig et par timer i køleskab. Resten af lemoncurden kan holde sig en lille uges tid i køleskabet.