Småkager & Cookies

Småkager med pekannødder og chokoladeganache

Gør plads til ny favorit i julekagedåsen! Disse småkager med pekannødder, karamel og chokoladeganache smager så skønt, at de er lige til at blive afhængige af. Prøv opskriften her.
af Cecilia Fahlström 13.11.2021 Foto: Stine Christiansen.
Småkager med pekannødder og chokoladeganache
16 personer

Ganache:

  • 50 g mørk chokolade 70 %
  • 0,3 dl fløde

Dej:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel

Desuden:

  • 75 g dulce de leche (eller god karamelsauce)
  • 16 pekannødder

Vi har alle vores faste juleopskrifter, som vi bruger år efter år - men nogle gange er det også skønt med lidt fornyelse i kagedåsen og på konfektbordet. Vi er blevet helt vilde med disse lækre, sprøde småkager med blød karamel i midten og chokoladeganache og pekannøder på toppen. En ny evergreen til julebagebogen måske?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du Småkager med pekannødder og chokoladeganache

Ganache:

  1. Ganache: Hak den mørke chokolade, og hæld den i en skål. Opvarm fløden til 80° i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og ganachen er blank og ensartet uden klumper.
  2. Beklæd skålen med køkkenfilm – læg den så langt nede i skålen, at den rører ved chokoladeganachen, og stil skålen i køleskabet natten over.
  3. Dej: Hæld smør, sukker, æggeblommer og vaniljepasta i en skål, og pisk det igennem. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen under omrøring, indtil alt er tilsat. Tilsæt til sidst salt og kanel.
  4. Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet et par timer. Tænd ovnen på 190°. Tag dejen ud af køleskabet, og tril den til 16 små kugler. Tryk en fordybning i midten af hver kugle – enten med en finger eller med enden af en træske.
  5. Placér kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er let gyldne. Tag småkagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
  6. Desuden: Hæld dulce de leche i en sprøjtepose, og sprøjt en lille smule karamel i fordybningen i hver småkage.
  7. Tag chokoladeganachen ud af køleskabet, og pisk den forsigtigt igennem, indtil den bliver fast. Hæld ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små toppe oven på karamellen.
  8. Placér 1 pekannød oven på hver småkage, og servér.