Kager

Ribskage med lakridsmarengs

Ribskagen her er en super opskrift, der sikrer, at du får brugt nogle af dine friske ribs fra haven. De syrlige bær smager skønt sammen med lakrids, og det vil dine gæster helt sikkert også synes. Få opskriften her!
af Lene Christensen. 16.08.2017 Foto: Claudi Thyrrestrup.

Der er få ting så tilfredsstillende som at hente noget i haven, man selv har dyrket - for så bruge det i køkkenet. I denne opskrift skal du bruge friske, røde ribs, men har du ikke det, kan du sagtens skifte dem ud med friske sommerbær som fx hindbær eller solbær.

8 personer

Bund

  • 50 g smør
  • 4 æg
  • 3 spsk. varmt vand
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¾ dl mælk
  • Smør til formen

Marengs

  • Æggehviderne der er tilovers fra bunden
  • 150 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 400 g ribs

Sådan laver du ribskage med lakridsmarengs

Bund

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Smelt smørret, og lad det afkøle.
  3. Del æg i blommer og hvider.
  4. Pisk æggeblommer, vand, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.
  5. Sigt mel og bagepulver, og vend det i æggemassen sammen med det afkølede smør og mælk.
  6. Smør en springform (Ø 24-26 cm) med smør.
  7. Hæld dejen ned i springformen.
  8. Bag bunden i ca. 15 minutter.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Tilsæt sukker, salt og lakridspulver lidt ad gangen, mens du pisker.
  3. Pisk indtil massen er helt stiv.
  4. Skyl ribsene.
  5. Når bunden er færdigbagt, hælder du godt halvdelen af ribsene på bunden, og blander resten i marengsen.
  6. Sænk temperaturen i ovnen til 180°
  7. Fordel marengsen oven på kagen, og bag den i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  8. Bag kagen til marengsen er gylden og sprød.