Rabarber

Rababer er en rigtig forårsbebuder, og de røde stængler kan få barndomsminderne op i selv det mest hårdføre - for hvem har ikke drukket hjemmelavet rabarbersaft, spist rabarberkompot og rabarbersuppe med kammerjunker om sommeren, da de var børn? Rabarber er på linje med jordbær noget, vi forbinder med den danske sommer, men faktisk kom de sød-sure stænlger først til landet i 1835!

Rabarberne er noget af det første, der titter op af jorden om foråret, og det er med utålmodighed, man må vente, mens de små rabarber vokser sig store nok til, at man kan plukke af dem. Men faktisk kan du med lidt snilde og snyd allerede høste de første i marts måned.

Læs også: Snyd rabarberne - høst allerede i marts

Rabarber behøver nu ikke vokse sig alt for store, inden du begynder at plukke af dem. For det er faktisk de tynde stænger rabarber, der smager af allermest. Desuden er rabarber en meget robust plante, så selvom du plukker løs af dine rabarber, skal der nok komme flere stængler frem. Husk blot, at rabarber indeholder oxalsyre, men den kan neutraliseres med calciumklorid

Lav en saftig rabarberkage med karamel!
 

De anvendelige rabarber

De sprøde, røde stængler fra rabarber er smagfulde og kan bruges i alt fra kager og butterdej til kompot og marmelade - vi bruger dem særligt til desserter.

Du kan også bruge de smukke, røde stængler fra rabarber som bordpynt eller med det store blad som et slags svøb om en sød buket blomster.

Har du flere rabarber i din have end du kan spise, så skær rabarberstilkene i mindre stykker og frys dem ned uden sukker. Så har du rabarber klar året rundt.

Prøv også den lækre opskrift op rabarbertærte med marengs.