Nøddetærte med marcipan

Vi er vilde med nøddetærte og serverer gerne denne her igen og igen, selvom den tager lidt ekstra tid at bage. For når først du har taget den første bid, forsvinder besværet som dug for solen! 

Prøv også: Frisk cheesecake med lime

Nøddetærte med marcipan

Tid: 35 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: I alt 20-25 minutter. Antal: 6 tærtestykker

Mørdej:

280 g mel

1 knivspids salt

100 g flormelis

150 g smør

1 æg

100 g mørk chokolade

en tærteform, Ø 20 cm

lidt smør til formen

Fyld:

200 g marcipan

125 g flormelis

1 æggehvide

4 tørrede figner

200 g blandede nødder, fx pecan-, hassel- og pistacienødder

100 g smør

75 g lyst rørsukker

2 spsk honning

Pynt og tilbehør:

smeltet chokolade

3 spsk pistacienødder

friske figner

FÅ FLERE SØDE KAGEOPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Det skal du bruge til nøddetærte:

  1. Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til dejen er som rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig.
  2. Form dejen til en kugle med hænderne, men ælt ikke. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile 30 minutter på køl.
  3. Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud på et melstrøget bord. For en smurt tærteform med dejen, og prik bunden med en gaffel. Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten. Så falder siderne ikke ned, når bunden forbages. Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl bunden på en bagerist og fjern alufolien.
  4. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl bunden med chokolade (gem lidt til pynt), og stil den køligt, så chokoladen kan stivne.
  5. Fyld: Skru ovnen op på 190°. Riv marcipanen groft, og rør det sammen med flormelis og æggehvide til en ensartet masse. Smør kagebunden med marcipanmassen.
  6. Skær fignerne i terninger, og bland figner og nødder i en gryde med smør, sukker og honning. Giv blandingen et opkog, til sukkeret er opløst.
  7. Fordel nøddeblandingen på tærtebunden. Bag tærten i ovnen i 10-15 minutter, og lad den køle af på en bagerist.
  8. Servering: Pynt med smeltet chokolade og hakkede pistacienødder. Servér med friske figner.

Læs også: Det perfekte kagebord