Lækker sommertærte med bær

Denne tærte rimer simpelthen på sommer. Den sprøde tærtebund, den bløde, vaniljeprikkede mascarponecreme og de søde/syrlige blåbær. Uhm! En smuk og sommerlig tærte, som uden tvivl vil vække kagelykke. 

Se også: Lav et smukt myggelys

Tærte med blåbær og mascarponecreme

6-8 personer

Tærtedej:

  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • en tærteform (ca. 24 cm i diameter)

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone
  • ¼ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

Pynt:

  • 250 g blåbær
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du: 

  1. Tærtedej: Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
  2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
  3. Mascarponecreme: Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
  4. Pynt: Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.

Mere kageglæde: Cremet koldskålskage