Kransekage til nytår - trin for trin-guide

Intet nytår uden kransekage! Når klokken slår 12 nytårsaften, og champagnepropperne springer, er der tradition for, at vi også spiser kransekage. En skøn tradition i øvrigt. For hvem ser ikke frem til det søde stykke kransekage?

De fleste vælger nok at købe deres kransekage til nytår. Men det er slet ikke så svært at lave sin egen - og dine gæster vil helt sikkert blive imponerede, når du disker op med en hjemmelavet kransekage.

Kransekager behøver selvfølgelig ikke være forbeholdt nytårsaften, og du kan sagtens også servere dem til andre festlige lejligheder, som fx konfirmation eller bryllup.

Vi giver dig opskriften på en skøn kransekage, samt en trin for trin guide til hvordan du laver hjemmelavet kransekage og samler den i et flot kransekagetårn.

Prøv også: Vild med kransekage? Prøv disse små udgaver med abrikos og nougat

Det skal du bruge til din kransekage:

Ca. 15 personer

Kransekagedej:

  • 500 g ren marcipan
  • 100 g flormelis
  • 2 æggehvider

Glasur

  • 150 g flormelis
  • ½ dl vand

Prøv også: Festlig chokoladetærte med karamel

Se med i galleriet, hvor vi guider dig til at lave kransekage trin for trin:

Læs også: Sådan bliver du nytårsklar