Hvid guf med kokosflager

Guf kan varieres i det uendelige. Fx kan du hælde nogle dråber frugtfarve i eller tilsætte kakaopulver. Du kan også smage guffen til med vanilje eller appelsinskal. Kokosflager kan du selv lave ved at rive kokos med en skrællekniv og lægge det til tørre på en plade med bagepapir en dags tid.

Tilsæt guf til denne skønne is med bagt hvid chokolade og frugtkompot.

Guf til ca. 12-15 cupcakes

• 1 æggehvide (pasteuriseret)
• 80 g sukker
• ¹/³ dl vand

• Ca. 1 tsk revet citronskal fra en usprøjtet citron
• 150 g kokosflager (fås i helsekostbutikker, eller lav dem selv)

Sådan gør du
Pisk æggehviden stiv og luftig. Bland sukker og vand i en gryde, og kog det i ca. 3-5 minutter, til sukkeret er opløst. Hæld den varme sukkerlage i den piskede hvide i et jævnt tempo, imens du pisker. Pisk yderligere i ca. 5-10 minutter, indtil massen får en lidt tykkere konsistens. Bland den hvide guf med lidt revet citronskal, og smør den på oversiden og lidt ned ad kanten på dine muffins. Hæld kokosflagerne ud på en tallerken, og rul kagerne i dem. Kom ekstra flager på med fingrene.

Guf hører til på toppen af en lækker gammeldags isvaffel. Og selvfølgelig skal du lave isen selv. Få opskrifter på hjemmelavet italiensk gelato her