Kager

Hindbærroulade - skøn sommerkage

Hindbær smager af sol og sommer! Vi har brugt de lækre bær fra haven i en skøn sommerdessert, der nydes allerbedst i en afslappende stund på terrassen. Her får du opskriften på en nem og lækker hindbærroulade.
af Marianne Liljenberg 24.05.2023 Foto: Pontus Ferneman.
Hindbærroulade

Bund:

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Citronsukker:

  • 1 dl sukker
  • 1/2 citron, fintrevet skal

Fyld:

  • 3 dl piskefløde
  • 25–50 g nougat
  • 4–5 dl hindbær

Topping:

  • 2 dl fløde
  • Evt. lidt hindbær

Sensommeren byder på masser af søde hindbær, og selvom de smager himmelsk i sig selv, er de altså også helt fantastiske i sommerlige kager og desserter. Vi har rullet de gode, røde bær ind i en lækker roulade sammen med nougat og flødeskum. Og vi tør godt love, at resultatet smager af en bid til!

Sådan laver du hindbærroulade:

  1. Citronsukker: Bland sukker med fintrevet citronskal. Rør blandingen sammen og lad det hvile et stykke tid.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker, og sigt ned i blandingen under omrøring.
  3. Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bag ved 250° i 5–7 min. Fold evt. kanterne på bagepapiret op hele vejen rundt, så massen ikke løber ud.
  4. Tag et nyt stykke bagepapir, fordel citronsukkeret ud over og vend den færdigbagte bund ud på papiret. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af bunden.
  5. Pisk fløde til flødeskum og bland med revet nougat. Bred blandingen ud på kagen og drys hindbærrene over. Gem 1/3 af bærrene til pynt.
  6. Rul forsigtigt bunden til en roulade og lad den hvile et køligt sted.
  7. Pynt kagen med flødeskum og resten af dine hindbær.