Kager
Kager
Hindbærroulade - skøn sommerkage
Hindbær smager af sol og sommer! Vi har brugt de lækre bær fra haven i en skøn sommerdessert, der nydes allerbedst i en afslappende stund på terrassen. Her får du opskriften på en nem og lækker hindbærroulade.
af Marianne Liljenberg
24.05.2023
Foto: Pontus Ferneman.
Bund:
- 3 æg
- 1 1/2 dl sukker
- 1 1/2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Citronsukker:
- 1 dl sukker
- 1/2 citron, fintrevet skal
Fyld:
- 3 dl piskefløde
- 25–50 g nougat
- 4–5 dl hindbær
Topping:
- 2 dl fløde
- Evt. lidt hindbær
Sensommeren byder på masser af søde hindbær, og selvom de smager himmelsk i sig selv, er de altså også helt fantastiske i sommerlige kager og desserter. Vi har rullet de gode, røde bær ind i en lækker roulade sammen med nougat og flødeskum. Og vi tør godt love, at resultatet smager af en bid til!
Sådan laver du hindbærroulade:
- Citronsukker: Bland sukker med fintrevet citronskal. Rør blandingen sammen og lad det hvile et stykke tid.
- Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker, og sigt ned i blandingen under omrøring.
- Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bag ved 250° i 5–7 min. Fold evt. kanterne på bagepapiret op hele vejen rundt, så massen ikke løber ud.
- Tag et nyt stykke bagepapir, fordel citronsukkeret ud over og vend den færdigbagte bund ud på papiret. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af bunden.
- Pisk fløde til flødeskum og bland med revet nougat. Bred blandingen ud på kagen og drys hindbærrene over. Gem 1/3 af bærrene til pynt.
- Rul forsigtigt bunden til en roulade og lad den hvile et køligt sted.
- Pynt kagen med flødeskum og resten af dine hindbær.