Franske pinjekager

25-30 KAGER:
200 g mandler
150 g hvedemel
350 g lyst rørsukker
3 æggehvider
4 æggeblommer
200 g pinjekerner
2 spsk flormelis

Skold og smut mandlerne. Tør dem godt i et viskestykke, og blend dem til mandelmel i en foodprocessor. Blend derefter mandelmelet sammen med hvedemel og sukker. Pisk æggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i mandelmelblandingen. Rul dejen til to lange pølser på et meldrysset bord, så pølserne har en diameter på ca. 2 cm. Skær pølserne ud i ca. 30 skiver. Tril skiverne til kugler, og dyp dem først i æggeblomme, dernæst i pinjekerner. Sæt kagerne på et stykke smurt bagepapir med 3 cm's mellemrum, og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 170° i 20-25 minutter, indtil de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en plastikbøtte med låg. Holdbarhed 1-2 uger. Drys dem med flormelis inden servering. Kagerne er superskønne til en kop stærk kaffe. Kan fryses.