Kager

Chokoladekage med hvid chokolademousse

En chokoladekage som faktisk er en lagkage med de skønneste lag af cremet, hvid chokolademousse og friske sommerbær. Den smukke kage vil pynte på ethvert kagebord.
af Gitte Heidi Rasmussen 15.06.2016 Foto: Betina Hastoft
Chokoladekage med hvid chokolademousse
De fleste er vilde med en god chokoladekage, og her har vi givet den en opgradering lidt ud over det sædvanlige. Chokoladekagen skal laves i lag med hvid chokolademousse og friske bær imellem. Til sidst topper du med resten af bærrene, så du får en smuk lagkage, som helt sikkert vil gøre indtryk omkring bordet. Vær opmærksom på, at en del af kagen skal laves dagen før, da den skal stå køligt i mindst 12 timer. Prøv også: Kladdkaka - svensk chokoladekage

Chokoladekage med hvid chokolademousse og bær

12 pers. 30 min. + afkøling: Mindst 12 timer + bagetid: 15 min. Sådan laver du chokoladekage: Hvid chokolademousse:
  • 1 blad husblas
  • ½ l piskefløde
  • 250 g hvid chokolade
  • 1 økoappelsin
Chokoladelagkagebunde:
  • 100 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 spsk. kakao
  • 4 æggeblommer
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 1 økoappelsin
  • 50 g mandelmel
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 æggehvider (stiftpiskede)
Pynt:
  • 500-750 g bær – efter eget valg
  • Flormelis
  • 75 g hvid chokolade

Prøv også: Lagkage med hindbær og chokoladecreme

Sådan laver du chokoladekage

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket chokolade i. Rør, til det er helt smeltet.
  2. Smelt husblassen i den varme chokoladefløde og smag til med revet appelsinskal. Sæt koldt til næste dag, mindst 12 timer.
  3. Smelt smør og hakket chokolade for svag varme og rør kakaoen i. Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Rør revet appelsinskal, mandelmel, hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Og rør dernæst chokoladesmørret i dejen og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  4. Fordel dejen i 3 smurte meldryssede lagkageforme eller springforme og bag dem ved 150° i ca. 15 min. Afkøl helt på en rist.
  5. Pisk chokoladecremen let og luftig – pas på ikke at piske for meget, så kan den skille.
  6. Skyl bærrene og skær de største i mindre stykker. Læg creme og bær lagvis imellem bundene – gem ⅓ af bærrene til pynt.
  7. Drys kagen med flormelis, pynt med resten af bærrene og smeltet chokolade – lad den gerne løbe over bærrene og en anelse ned ad siden. Servér straks.

Prøv også: Rugbrødslagkage med blåbærfyld og chokoladespåner