Brownies med valnødder

Uhm … duften af nybagte brownies! Når du skal forkæle dig selv, din familie eller dine gæster, så er dette den perfekte opskrift - brownies slår sjældent fejl!

Bag de skønne brownies og nyd dem til en kop kaffe eller server dine brownies med lidt vaniljeis og et glas hvidvin til dine gæster.

Husk, at brownies også smager fantastisk dagen efter, så hvis der ikke bliver spist helt op, er det ingen skam.

Prøv denne opskrift på lækre brownies - du får ca. 15 stk.
100 g mørk chokolade
125 g sukker
2 æg
125 g blødt smør
1 knivspids salt
1½ tsk kanel
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
100 g valnødder

Bagepapir
1 bageform, 20 x 20 cm

Prøv også denne intens chokoladebombe uden mel, men med masser af nødder og kvalitetschokolade. Opskrift på fransk chokoladekage lige her!

Overtræk til dine brownies:
100 g mørk chokolade
300 g florsukker
100 g smør
1 helt pasteuriseret æg

Brownies med valnødder - sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad. Rør sukker, æg og blødt smør sammen. Tilsæt salt, kanel, bagepulver og mel, og rør det godt sammen. Kom den smeltede chokolade i blandingen, og rør det sammen. Hak valnødderne groft, og vend dem i dejen. Kom bagepapir i formen, og kom dejen i. Fordel dejen med en spatel, så den er jævn i overfladen.

Bag dine brownies på midterste rille ved 175° i en forvarmet ovn. Kagen skal have ca. 25 minutter. Stik i de varme brownies med spidsen af en kniv. Kagen er færdig, når dejen slipper kniven. Afkøl de nybagte brownies.

Overtræk til dine brownies - sådan gør du:
Smelt chokolade, florsukker og smør over vandbad, tag det af blusset, og rør ægget i. Fordel overtrækket over dine brownies, og lad det stivne, før du skærer kagen i kvadratiske stykker.

Tip! Server brownies som dessert med vanilje is og evt. friske frugter. Eller server dine brownies sammen med en god kop stærk kaffe.

Prøv også vores opskrift på græskarkage toppet med ostecreme, mmm... Få opskriften lige her