Bedste nødde-chokoladekage med mokkacreme

Denne cremede nødde-chokoladekage med mokkacreme rummer alt det perfekte, som er en ren forkælelse for chokolade-elskeren med et strejf af kaffe. En perfekt sød afslutning på middagen eller til eftermiddagskaffen!

Prøv også: Iskaffe med hasselnøddesirup 

Det skal du bruge til nødde-chokoladekage med mokkacreme:

(Opskriften giver ca. 16 små stykker) 

Nødde-chokoladekage:

  • 175 g valnøddekerner
  • 100 g mørk chokolade
  • 175 g æggehvider (ca. 11/3 dl)
  • 175 g sukker
  • Lidt smør

Mokkacreme:

  • 2 spsk. pulverkaffe
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 1 lille håndfuld hele kaffebønner 

Vild med mokka? Prøv denne chokoladekage med moccacreme 

Nødde-chokoladekage:

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Blend valnøddekerner og chokolade i en foodprocessor.
  3. Pisk æggehviderne skummende, og drys sukkeret i under piskning.
  4. Fortsæt med at piske hviderne i ca. 5 minutter, til skummet er sejt.
  5. Smør en firkantet form, der måler ca. 18 x 18 cm (eller en rund form Ø ca. 18 cm), med smør, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Lad kagen køle af i formen.
  7. Skær den løs fra formen, og læg den på et serveringsfad med bunden opad.

Mokkacreme:

  1. Opløs pulverkaffen i vandet, og lad kaffen køle af til stuetemperatur.
  2. Pisk smørret skummende.
  3. Pisk flormelis i smørret lidt efter lidt, og pisk til sidst kaffen i.
  4. Smør et tyndt lag mokkacreme på toppen af kagen.
  5. Kom resten af cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle.

Start med at pynte kanten af kagen foroven:

  1. Sæt 1 lille klat creme øverst i et hjørne.
  2. Træk cremen ud med en teske ved at sætte skeen på midten af klatten og trække hurtigt ud til den side som følger kanten af kagen.
  3. Sæt en ny klat ca. 1 cm ved siden af den første, og træk skeen igennem osv.
  4. Dyp indimellem skeen i en kop meget varmt vand, og tør den af, inden du bruger den igen.
  5. Sæt en kaffebønne på hver af de små bølger.
  6. Siderne dekorerer du ved at sætte 3 klatter lodret i hjørnet af kagen.
  7. Træk hver klat med skeen, ligesom du gjorde på toppen.
  8. Sprøjt en række på 3 klatter ved siden af, træk skeen, og fortsæt, indtil du er nået hele kagen rundt.
  9. Lad cremen sætte sig i køleskabet, men servér kagen stuetempereret.

Se også: Chokoladekage med saltkaramel