Kager

Banankage - den lækreste opskrift

Tryl dine (over)modne bananer om til en lækker banankage. I denne opskrift toppes den klassiske kage med en skøn creme af mascarpone. Mums!
af Camilla Zarah Lawes 30.04.2018 Foto: Columbus Leth.
Banankage med mascarponecreme

Undgå madspild ved at trylle dine overmodne bananer om til en skøn banankage. Modne bananer er fyldt med meget mere smag og sødme end de grønne slags - og det kan snildt smages i det saftige resultat af denne lækre opskrift. Giv til slut den gode klassiker et tvist ved at toppe denfærdige kage med mascarponecreme med appelsin.

10 personer

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 3 bananer
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g kokosmel
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 spsk. rørsukker til drys
  • 1 rugbrødsform

Mascarponecreme

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 250 g mascarpone
  • 4-5 spsk. flormelis

Drys

  • Ristede kokosflager

Sådan laver du banankage

  1. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Pisk æg og sukker grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt smørret, og rør godt.
  2. Mos bananerne, og rør dem i æggemassen. Bland mel, bagepulver, kokosmel og vaniljekorn i en skål, og vend derefter denne tørre blanding i æggemassen med en ske, til du har en ensartet dej. Smør rugbrødsformen med smør, og fordel dejen i formen.
  3. Drys overfladen med rørsukker, og bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter.

Mascarponecreme

  1. Riv skallen af appelsinen (gem lidt til pynt). Rør mascarpone, flormelis og appelsinskal sammen til en jævn creme. Stil cremen på køl, til den skal bruges.
  2. Smør mascarponecreme på banankagen (gerne mens kagen stadig er lun), drys med kokosflager og lidt appelsinskal.

TIP: Hvis du ikke er vild med mascarpone, kan du i stedet overtrække din banankage med chokolade.