Æblekage med kokosmarengs

Der findes mange variationer af æblekage. Her får du en opskrift på en lækker æblekage, som er toppet med en luftig kokosmarengs.

Elsker du æbler i bagværk? Prøv også æblekage med kanel.

Det skal du bruge til æblekage med kokosmarengs: 

(15 stykker)

Æblekage:

  • 125 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 store æggeblommer
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-3 æbler, ca. 350 g
  • 1½ tsk. stødt kanel

Kokosmarengs:

  • 2 store æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kokosmel

Prøv også: Banoffee pie

Sådan gør du: 

Æblekage:

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Pisk smør og sukker til en luftig masse.
  • Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under piskning.
  • Rør hvedemel og bagepulver i blandingen.
  • Skræl æblerne og skær dem i både.
  • Vend bådene i kanel – det er ekstra nemt, hvis du blander æblebåde og kanel i en plastikpose.
  • Beklæd en form på ca. 18 x 25 cm med bagepapir, eller brug en rund springform på ca. 24 cm.
  • Fordel dejen i formen, og tryk æblebådene ned i dejen.
  • Bag dejen på næstnederste rille i ovnen i ca. 20 minutter, indtil kagen er fast på overfladen.
  • Forbered marengs, mens kagen er i ovnen.

Kokosmarengs:

  • Pisk æggehviderne til skum.
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en luftig marengs.
  • Vend kokosmelet i, men gem et par spiseskefulde.
  • Fordel kokosmarengsen over den halvbagte kage, og drys det gemte kokosmel ovenpå.
  • Fortsæt bagningen på næstnederste rille i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil kokosmarengsen har en god farve.
  • Lad kagen afkøle og servér.