Brød & Boller

Sådan laver du en hjemmelavet rugsurdej

Surdej kan give dit brød den lækreste smag, samtidigt med at den er nemt at holde i live. Vi har en nem opskrift på rugsurdej her.
Emma Traugott-Olsen 11.02.2020
Groft rugsurdejsbrød

Rugsurdej

  • 1 nip gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 dl vand
  • 200 g groft rugmel + 2 dl til dagen efter

Sådan laver du hjemmelavet rugsurdej

  1. Rør gær, salt, honning og yoghurt, vand og 200 g rugmel sammen i en skål.
  2. Dæk den med et klæde, og lad den stå på køkkenbordet i 1 døgn.
  3. Rør 2 dl rugmel mere i sammen med lidt vand, så dejen bliver lind, og lad den stå1 døgn mere på køkkenbordet.
  4. Så er surdejen klar til brug.
  5. Opbevar din surdej i køleskab, når du ikke bruger den.
  6. Husk at tilsætte lidt ekstra mel og vand med jævne mellemrum.

Brug din surdej til at bage dette lækre surdejsbrød med rug. God fornøjelse.