Brød & Boller

Grovbrød med solsikkekerner

Prøv dette hjemmebagte grovbrød med solsikkekerner og masser af smag. Servér det på morgenbordet eller som tilbehør til de fleste retter.
Opskrift og 19.08.2019 foto: Skovdalnordic.com.
6 personer

  • 50 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 5 dl tykmælk
  • 450 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g solsikkekerner + lidt til drys
  • 1 spsk. salt

Duften af hjemmebag er altid et hit! Med dette grovbrød får du et brød, der kan bruges til alle måltider. Nyd det sammen med morgenkaffen, som en del af madpakken eller servér det som tilbehør til aftensmaden.

Sådan gør du:

  1. Opløs gær i det lunkne vand og rør tykmælk i.

  2. Tilsæt resten af ingredienserne.

  3. Ælt dejen i ca. 10 minuntter og lad den derefter hæve i 2 timer.

  4. Fordel dejen i 2 slip let-enlitersrugbrødsforme.

  5. Drys med lidt solsikkekerner, og bag i 1 time ved 190°.

  6. Lad brødet køle af på en rist.