Focacciabrød med rosmarin

Hvad med et hjemmebagt, svampet focacciabrød med masser af smag? Friske krydderurter kan give god smag til dit brød, hvad enten de bages ind eller drysses ovenpå. Så har du flere urter i haven, end du kan nå at få brugt, kan du lade dig inspirere af denne opskrift, hvor rosmarin er i fokus. 

Bag også: Nemme pestosnegle

Det skal du bruge til focacciabrød med rosmarin:  

12 personer

  • 4 dl koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 200 g durummel
  • 50 g speltmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • ½ spsk. flagesalt
  • ½ dl olivenolie 

Sådan gør du:

  1. Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst. 
  2. Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens - gerne med en røremaskine. 
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og luftig. 
  4. Kom dejen i springform, Ø 28 cm, beklædt med bagepapir, og hæld dejen i. 
  5. Klip små buketter af rosmaringrenene, og fordel dem ned i nejen. 
  6. Lad dejen hæve i køleskabet natten over. 
  7. Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt. 
  8. Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie inden servering. 

Vild med hjemmebag? Prøv: Speltbrød med pistacie-topping