Focaccia med rosmarin

Antal: 
12 personer
Det skal du bruge: 
4 dl koldt vand
1 tsk. salt
25 g gær
200 g durummel
50 g speltmel
300 g hvedemel
1 håndfuld frisk rosmarin
½ spsk. flagesalt
½ dl olivenolie

Sådan laver du focaccia med rosmarin

  • Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
  • Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.

  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
  • Kom dejen i springform, Ø 28 cm, beklædt med bagepapir.
  • Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen.
  • Lad dejen hæve i køleskabet natten over.

Server dine nybagte focaccia med rosmarin til en skøn portion suppe. Prøv denne opskrift på cremet blomkålssuppe

  • Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt.
  • Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie inden servering.