Den bedste opskrift

Fletbrød med chokoladefyld

Dette fine fletbrød får med garanti hele hjemmet til at dufte af hygge. Du laver det af en luftig briochedej og med cremet chokoladefyld. Nyd det til en dejlig varm kop te eller friskbrygget kaffe!
af Birgitte Kampmann 6.09.2020 Foto: Chris Tonnesen.
Fletbrød med chokolade

Det søde flettede brød med cremet chokoladefyld har det flotteste stribede mønster, når du skærer det i skiver. Brødet hedder babka, som betyder "lille bedstemor", og det stammer oprindeligt fra Central- og Østeuropa, men immigranter bragte det med sig til Amerika, hvor det blev udbredt - og gudskelov for det, for det smager så skønt!

Har du helt styr på fletteteknikken? Sérver et fesligt fletbrød til middagen!

Det skal du bruge til dit fletbrød:

1 brød

Dejen:

  • 1 1⁄2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 400 g hvedemel
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 100 g blødt smør

Prøv også: Kernesundt valnøddebrød

Chokoladefyld:

  • 80 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 100 g chokolade, 56 % kakaoindhold
  • 1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du:

  1. Forbered en brødform på ca. 26 x 11 cm ved at beklæde den med bagepapir, som derefter smøres.
  2. Varm mælken, til den føles lun på fingerspidserne. Tilsæt gær og sukker. Rør gæren ud i mælken.
  3. Hæld det over i en røre- maskine eller brug en håndmixer med dejkroge. Tilsæt æg, blommer, salt og mel. Lad dejen ælte ved lav hastighed.
  4. Tilsæt smørret i mindre stykker. Ælt dejen i 10 minutter ved middel hastighed, indtil den er blød og smidig. Dejen vil være meget klistret i begyndelsen, men efter 10 minutters æltning samler den sig.
  5. Læg dejen på et let meldrysset køkkenbord, og ælt den i et par minutter. Form den til en kugle, og put den i en smurt skål.
  6. Stil dejen lunt, dækket med et klæde. Lad den hæve i 2 timer, indtil den har nået dobbelt størrelse. Sæt nu skålen på køl i 45 minutter.
  7. Lav chokoladefyldet, imens dejen står på køl.
  8. Rul den kolde dej ud på et let meldrysset bord til et stort rektangel på ca. 50 x 30 cm. Smør fyldet over hele overfladen.
  9. Rul dejen tæt sammen på langs som en roulade. Skær rouladen igennem på langs med en brødkniv, og lad stykkerne ligge side om side.
  10. Sno stykkerne sammen højst 3-4 gange, og put det snoede brød i brødformen foret med bagepapir.
  11. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
  12. Tænd ovnen på 180 °C, og bage det i 50-60 minutter.

<

Chokoladefyld:

  1. Smelt alle ingredienserne i en gryde over lav varme.
  2. Lad fyldet køle af, inden det smøres ud på den udrullede dej.

Vil du have flere amerikanske opskrifter?

Opskriften er fra bogen Mine amerikanske køkkennoter af kok Birgitte Kampmann. Gennem 10 kapitler kommer du på kryds og tværs af det store land, når forfatteren deler ud af sine favoritopskrifter fra sine mange års ophold i Amerika. Bogen henvender sig til den nysgerrige madinteresserede, som ønsker at få indsigt i det amerikanske madunivers. Her handler det ikke om hamburgers og hotdogs – forbered dig i stedet på at møde uventede smagsblandinger og teknikker, som du måske ikke har set før.