Cookies med chokolade og havregryn

Cookies skal ikke forveksles med småkager - og da slet ikke disse cookies! De bliver nemlig så store, at der kun er plads til 6 cookies på bagepladen.

Cookies med chokolade og havregryn er en klassisk cookie, der altid vil vække begejstring. Cookies er bedst, når de er sprøde udenpå og bløde i midten.

Cookies er hurtige og nemme at lave. Det sværeste ved dem er faktisk at holde fingrene fra dem, indtil de er afkølede!
 

Cookies med chokolade og havregryn

24-30 stk.

Det skal du bruge
• 200 g blødt smør
• 3 dl mørkt rørsukker
• 2 æg
• 1 tsk. salt
• 1 tsk. vaniljesukker
• 2 dl havregryn
• 2 dl hvedemel
• 1 tsk. natron
• 200 g mørk chokolade

Fra de klassiske cookies med chokolade er chokoladen skiftet ud med friske søde tranebær i denne skønne opskrift på cookies

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør smør og sukker luftigt i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, samt salt, vaniljesukker og havregryn. Bland mel og natron i en skål, og rør det i blandingen. Hak chokolade groft, og rør den i dejen.

Sæt dejen i små toppe på bageplader dækket med bagepapir. Der er kun plads til 6 cookies på hver bageplade. Bag dem på den midterste rille i ovnen ca. 10 minutter. Lad dine cookies med chokolade køle af på bagepapiret. Har du varmluftovn, kan du bage flere plader ad gangen.

Cookies med chokolade serveres helt klassisk med et stort glas mælk til. Men er du ikke så meget for mælk, går cookies med chokolade også rigtig godt sammen med en god kop kaffe eller te.

En anden klassisk kage med chokolade, som altid er et hit, er brownies med valnødder. Få opskriften her