Speltbrød med gulerødder og hørfrø

Spelt er en af de helt gamle hvedesorter, som er blevet meget populær at bage med de seneste år. Og med god grund, for spelt har en højere næringsværdi og ofte lidt bedre smag end almindelig hvedemel. Glutensammensætningen i spelt er også anderledes end i den traditionelle hvede, og det betyder faktisk, at folk som ikke så godt tåler gluten, bedre kan spise spelt end hvede.
 
 

Speltbrød med gulerødder og hørfrø

1 brød
Det skal du bruge til speltbrød:
  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 150 g revne gulerødder
  • 1 dl hørfrø
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 spsk. sirup
  • 2 spsk. olie
  • 1 dl rugmel
  • 450 g fint speltmel

Lav syltetøj med bær og ingefær til dit speltbrød

Sådan laver du speltbrød

  1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt revne gulerødder, hørfrø, salt, sirup, olie og mel, og rør det hele sammen, til konsistensen er som tyk havregrød.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den langtidshæve i køleskabet i mindst 8 timer. Tag dejen ud, form den til et brød, og læg den på en bageplade med bagepapir.
  3. Dæk brødet med et rent viskestykke, og lad det hæve et lunt sted ½ time. Tænd ovnen på 250º, og sæt en bradepande nederst i ovnen, mens den varmer op.
  4. Sæt bagepladen med brødet ind i ovnen over bradepanden. Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden, og luk straks ovnlågen. Skru samtidig ovnvarmen ned til 200º.
  5. Bag brødet i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl på en bagerist.

Prøv også: Festligt fletbrød