Saftigt og nemt focacciabrød

Der er noget hyggeligt over at servére et hjemmebagt brød til midaggen, hvor dig og dine gæster kan brække stykker af efter behov. Focacciabrødet er blot bygget op at 6 elementer og oplagt til forretter og eller et ostebord.

Det skal du bruge til olivenbrød: 

  • 1 brød: 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. salt
  • 200 g mørke oliven uden sten
  • 500 g hvedemel 
  • ½ dl olivenolie

Prøv også: Lynbrød med mandler og rosiner 

Sådan laver du olivenbrød: 

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, hele oliven og mel, og ælt det godt igennem.
  3. Stil dejen til hævning i ca. 45 minutter.
  4. Tryk dejen ud på i en smurt bradeplade, og lad den efterhæve i ca. 45 minutter.
  5. Prik dejen med fingrene, dryp med olivenolie, og drys med salt.
  6. Bag brødet ved 220° i 25 minutter.
  7. Afkøl brødet lidt i bradepanden, inden du tager det ud, og lad det afkøle helt på en rist.
  8. Servér det til forretter eller til ost.

Se også: Flute med oliven og feta