Brød & Boller

Boller med mysli

Boller til morgenmaden lægger en solid bund, når de er tilsat mysli
af Anna Hedegaard/engle-blomst.com 29.08.2009 Foto: Jakob Valling/valling.com.
Boller med mysli

Boller med mysli

  • 50 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 2 tsk. groft salt
  • 175 g italiensk durummel
  • 200 g mysli med frugt og nødder
  • 375 g hvedemel

Der er intet, der kan vække glæde, som nybagte boller på morgenbordet. Alene duften af de lune boller kan gøre selv den mest morgensure glad.

Server de sunde boller sammen med kold smør, god hjemmelavet marmelade og den bedste ost, du kan skaffe.

Disse boller er tilsat mysli, så de bliver lidt grovere i det og lægger en solid bund fra morgenstunden. Boller med mysli er også gode som en eftermiddagssnack eller som en sød bolle i madpakken.

Server en skøn hjemmelavet brombærmarmelade til de nybagte boller. Opskriften får du her

Sådan bager du boller med mysli

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt. Rør durummel og mysli i, og lad blandingen hvile 10 minutter.
  2. Tilsæt hvedemel, til dejen slipper skålen. Stil dejen til hævning ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Slå dejen ned, og del den i 20 lige store stykker. Ælt stykkerne til boller, og stil dem til hævning 30 minutter.
  4. Bag de hævede boller ved 200º i ca. 25 minutter. Lad de nybagte boller køle af på en rist.

Nybagte boller med mysli og hjemmebagte tebirkes med sød remonce. Så kan det næsten ikke blive bedre! Få opskriften på tebirkes her

Tip: Skal det gå lidt hurtigere om morgenen, kan du lave dejen til boller med mysli aftenen før. Bare tilsæt mindre gær og lad dejen hæve i køleskabet natten over. Så bliver det endnu nemmere at servere nybagte boller til morgenmad.