3 (u)hyggelige halloween-opskrifter

 

Den 31. oktober er det halloween, og årets uhyggelige tradition fejres landet over med temafester og uhyggelige kostumer, græskarudskæring og trick or treat. 

En gennemført halloween-fest kan være et stort arbejde, men heldigvis behøver den ikke at være det. Her får du tre halloween-opskrifter, som du nemt kan begive dig i kast med, og som med garanti vil skabe en (u)hyggelig stemning.

Opskrifterne er fra Frøken Fryd, hvor du kan finde endnu mere inspiration til din halloween fest. 

3 UHYGGELIGT GODE Halloween-opskrifter

Mumie-pølsehorn 

Forvandl de traditionelle pølsehorn til uhyggelige mumier med et par store sukkerøjne og blodigt ketchup til. Perfekte til halloween!

Antal: Ca. 16 stk. 

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 1 dl vand 
  • 1,5 dl yoghurt naturel 
  • 1 tsk. salt 
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • Ca. 450 g mel 
  • 16 pølser
  • Sukkerøjne 

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæret i en skål og rør det ud i lunkent vand. Rør herefter æg, salt og yoghurt i . 
  2. Smelt smørret og rør det i. 
  3. Kom mel i og ælt dejen godt igennem. 
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Slå dejen ned og del den i ca. 16 stykker. 
  6. Rul med fingrene hvert stykke i en lang tynd “dejstrimmel” og kom rundt om en pølse.
  7. Lav en åbning på det øverste stykke, hvor der er plads til øjnene.
  8. Læg pølsehornene på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 10 min.Pensl dem med sammenpisket æg.
  9. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12-14 minutter. Tag dem ud når de er fint gyldne, og lad dem køle af på en bagerist.
  10. Kom tilsidst sukkerøjne på.

    Edderkop-cookies

    Skab gys og gru med klassiske, lækre cookies pyntet med chokolade-edderkopper. I opskriften her er der brugt Kim’s crispo kugler og Kim’s karamelkugler, men du kan sagtens bruge andet til at forme dine edderkopper.

    Det skal du bruge:
     

    • 125 g brun farin
    • 125 g sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 225 g blødt smør
    • 1 æg 
    • 350 g mel
    • 1/2 tsk salt
    • 1 tsk. natron 
    • Chokoladekugler
    • Smeltet chokolade
       

    Sådan gør du:
     

    1. Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker, æg og smør sammen i en skål.
    2. Bland mel, salt og natron sammen i en anden skål og rør blandingen i lidt efter lidt. 
    3. Lav kgler på ca. 35 g. læg og dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bad dem ved 200° i ca. 8 minutter, til de er let gyldne. 
    4. Lige efter de er kommet ud af ovnen, placeres to chokoladekugler i hver cookie, mens de stadig er bløde. 
    5. Lad dem køle helt af. 
    6. Kom chokolde i en sprøjtepose, og lav edderkoppens ben. 

Spøgelsescupcakes

Lækre, svampede chokoladecupcakes med vaniljefrosting er et sikkert hit! Tilføj øjne og mund med smletet chokolade, og du har uhyggelige spøgelsescupcakes. 

Det skal du bruge:

Chokoladecupcakes

  • 250 g mel
  • 225 g sukker
  • 1 tsk. natron 
  • 50 g kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • 100 g smeltet margarine
  • 2,5 dl yoghurt naturel 
  • 1 æg

Vaniiljefrosting

  • 75 g brødt smør
  • 550 g flormelis
  • 0,75 dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Smeltet chokolade 

Sådan gør du:

Chokoladecupcakes

  1. Bland mel, sukker, natron, kakao og vaniljesukker i en skål. 
  2. Rør mælk, yoghurt, smeltet margarine og æg sammen i en anden skål.
  3. Kom det hele i samme skål og pisk det sammen. 
  4. Fyld dejen i forme og bag dem ved 200° i ca. 14 minutter. 

Vaniljefrosting

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en luftig creme. 
  2. Når du kan trække frostingen op i en spids med din elpiser uden den falder sammen, er frostingen færdig. Tilsæt mere flormelis, hvis den virker for blød.
  3. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle, og dekorér dine cupcakes. 
  4. Smelt en lille smule chokolade, kom det i en sprøjtepose og lav øjne og mund.