Aftensmad
Aftensmad
Tatar med radiser og brændenældemayonnaise
Vi har fået fingre i Restaurant Stedsans' sprøde og lækre sommeropskrift på tatar med radiser og brændenældemayonnaise. Få opskriften her!
Opskrift og
8.07.2015
foto: Restaurant Stedsans
Restaurant Stedsans har et dogme om ikke at bruge dårlige, hårdt raffinerede olier i deres køkken. Derfor bruger de kun koldpressede olier som i denne mayonnaise, og det kan smages!
Prøv også: 10 grill-opskrifter
Tatar med radiser og brændenældemayonnaise
Det skal du bruge til tatar med tilbehør:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mayonnaise:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. salt
- 1 dl brændenældeblade/topskud
- 1 spsk. sennep
- 1 dl kokosolie
- 1 dl olivenolie
- 1 dl macadamiaolie
- 120 g oksecuvette eller -yderlår
- Salt og peber
- 8 radiser
- 1 håndfuld rucola
- Olivenolie til servering
FÅ FLERE SPRØDE SOMMEROPSKRIFTER MED ISABELLAS!
Sådan laver du tatar med tilbehør:
- Mayonnaise: Kom æggeblommer, hvidvinseddike, salt, skoldede brændenælder og sennep op i en blender.
- Tilsæt olie i en ganske tynd stråle, mens du stadig blender. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk og smukt lysegrøn.
- Hak oksekødet helt fint med en skarp kniv eller i en kødhakker. Fordel kødet på 4 tallerkener eller et fad. Sæt klatter af mayonnaise på tallerkenen. Krydr godt med salt og peber.
- Skær radiserne helt fint ud på en mandolin eller med en skarp kniv. Drys dem ud over kødet sammen med rucola. Dryp til sidst med olivenolie.
Prøv også: 11 friske sommersalater