Se også
Salat
Asiatisk salat med marinerede tigerrejer og dressing
Et asiatisk indslag i menuen, som både kan bruges som tilbehør til hovedretten eller som forret alene.
af Marie Melchior.
12.08.2009
Foto: Jakob Valling.
Salat
- 300 g kogte tigerrejer, uden skal
- 1 romainesalat
- 1 agurk
- 1 bundt forårsløg
- 100 g mangetout-ærter
- 1 bundt purløg
- 1 bundt mynte
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. nigellafrø
Dressing
- 2 gulerødder
- 1 tsk. kommen
- 2 spsk. fishsauce
- 8 spsk. limesaft (2 saftige limefrugter)
- 8 spsk. vindruekerneolie
- 1 tsk. sukker
Sådan laver du salat med tigerrejer
Dressing
- Rens gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern.
- Bland kommen med fishsauce, limesaft, vindruekerneolie og sukker.Tilsæt den revne gulerod.
- Læg tigerrejerne i en skål, og vend dem med dressingen. Lad rejerne trække i marinaden, mens du klarer resten.
Salat
- Skyl og tør salaten, og snit den fint.
- Skyl agurken, halver den, og skrab kernerne ud med en teske.
- Skær agurken i tynde skiver.
- Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
- Skyl mangetout-ærterne, og skær dem fint på den lange led.
- Skyl krydderurterne, og hak dem fint.
- Rist sesamfrøene på en tør pande, til de får farve. Bland dem med nigellafrøene.
- Anret salat, agurk, snittede forårsløg, mangetout-ærter og krydderurter i en salatskål.
- Tilsæt rejerne med dressing, og vend det hele sammen. Drys sesam- og nigellafrø over.