Tilbehør

Bagte rødbeder med feta og purløg

Her får du vores bud på en meget lækker og fyldig vintersalat som et alternativ til rødkålen til julefrokosten.
af Anna Hedegaard/engleblomst.com. 18.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com.
Bagte rødbeder med feta og purløg

Ingredienser

  • 500 g rødbeder (helst runde)
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • Salt og peber
  • 200 g fårefeta
  • 1 lille bundt purløg

Sådan laver du bagte rødbeder

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i grove både.
  2. Hak hvidløgene fint.
  3. Vend rødbederne med hvidløg, olie, Herbes de Provence, salt og peber.
  4. Bag dem i ovnen på en plade med bagepapir ved 170º i cirka 40 minutter. Lad rødbederne køle af, eventuelt til næste dag.

Inden servering

  1. Smuldr fetaosten, og vend den med de bagte rødbeder. Smag til med salt og peber, og drys med snittet purløg.