Aftensmad

Små kyllinger med estragon og smørstegt sommergrønt

Tag forskud på sommerens glæder ved at tænde op i grillen og tilberede en god omgang weekendmad af årstidens allerbedste råvarer!
af Marie Melchior og Christina Bille Nielsen 19.05.2015 Foto: Jakob Helbig og Betina Hastoft

Der findes næppe noget bedre end at grille et godt måltid på en lun sommeraften. Trænger du til lidt ny grill-inspiration, får du her en opskrift, du med garanti ikke har smagt før.

Små kyllinger med estragon og smørstegt sommergrønt

(4 personer)

Det skal du bruge til kyllinger med tilbehør:

Kyllinger:

  • 4 små kyllinger, fx poussiner
  • 2 spsk olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • 1 bundt hakket estragon eller 2 spsk tørret
  • Salt og friskkværnet peber

Smørstegt sommergrønt:

  • 500 g aspargeskartofler
  • 1 bundt spæde gulerødder
  • 25 g smør
  • 2 spsk estragoneddike
  • 1 spsk honning
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kyllinger med tilbehør:

  1. Halver kyllingerne. Rør olivenolie, citronsaft, estragon, salt og peber sammen. Gnid marinaden godt ind i kyllingerne.
  2. Grill kyllingerne over gode gløder ca. 12 minutter på hver side.
  3. Smørstegt sommergrønt: Skyl aspargeskartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, og pil dem.
  4. Skær top og bund af gulerødderne, og skrub dem rene. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og gulerødder heri. Tilsæt estragoneddike, når kartoflerne begynder at tage farve, og lad eddiken koge lidt ind.
  5. Tilsæt honning, og vend forsigtigt rundt i kartofler og gulerødder, til de er helt dækket af honningen. Hak resten af estragonen, og drys den over kartoflerne og gulerødderne. Krydr retten med salt og peber, og server den til de stegte kyllinger.

Læs også: Madtærter: 7 lækre opskrifter