Tilbehør

Lækker opskrift på hasselback kartofler – hasselbagte kartofler

Hasselbagte kartofler, eller hasselback om man vil, er et skønt alternativ til de kogte kartofler, og med lidt krydderi og måske en smule ost og bacon på toppen smager de fantastisk.
Af Mari Harjula 14.12.2017 Foto: Kirsi-Marja Savola.
Hasselback kartofler - hasselbagte kartofler

Et godt stykke kød, noget salat og en hasselbagt kartoffel – simpelt, men klassisk og altid et hit. Uanset om du kalder kartoflerne hasselbagte eller hasselback er der vist ingen tvivl om, at de smager godt. Bedst af alt er de utroligt lette at lave, og så egner de sig godt til festlige middage – og nytår er jo helt oplagt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Hvad skal der på bordet inden de hasselbagte/hasselback kartofler? Prøv vores luksus tunmousse

Det skal du bruge til dine hasselbagte/hasselback kartofler:

4 personer

  • 8 kartofler
  • Olie
  • Et par skiver bacon
  • 50 g parmesanost
  • Salt og peber
  • Frisk timian

Se også: 3 festlige drinks til nytår

Sådan gør du:

  1. Skræl og tør kartoflerne.
  2. Skær mange tynde skiver i hver kartoffel, men uden at skære helt igennem.
  3. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og pensl dem med olie.
  4. Skær bacon i små stykker, riv osten, og hak timianen fint.
  5. Drys kartoflerne med bacon, salt, peber og timian.
  6. Bag kartoflerne i ovnen ved 225° i omkring 35 minutter.
  7. Drys revet parmesan over kartoflerne, og bag dem i yderligere 10-15 minutter.

Læs også: Strik din egen plaid og pude