Aftensmad

Dampet laks med citrongræs og ingefær

Laks er både en lækker, nem og sund spise, og den bliver kun endnu bedre af at blive krydret med masser af smag fra citrongræs, ingefær og chili og dampet i hvidvin.
af Camilla Zarah Lawes 14.06.2016 Foto: John Bentsson
Laks
6 personer

Dampet laks

  • 1 side fersk laks (900-1.000 g) eller 6 store laksekoteletter
  • ½ bundt koriander, plukket i blade
  • 3 cm ingefær, skrællet og skåret i tynde stave
  • 2 fed hvidløg, i tynde skiver
  • 1 stængel citrongræs, i tynde skrå skiver
  • 1 rød chili, udkernet og skåret i tynde skiver
  • 2½ dl hvidvin
  • Havsalt og lidt friskkværnet peber

Dressing

  • ¼ agurk uden skræl og kerner, skåret i små terninger
  • 4 spsk god sesamolie
  • 6 spsk fiskesauce
  • 1½ dl hønsebouillon
  • 3 spsk rørsukker
  • ¼ lille chili, i tynde skiver
Den her laks smager af så meget mere, end den kræver af dig i køkkenet. Det er blot at lægge den i et fad og fordele citrongræs, ingefær, hvidløg, chili og koriander over fisken, hælde hvidvin ved og sætte hele herligheden i ovnen. Dressingen du hælder over inden servering giver fisken yderligere smag, og vi lover, at middagsgæsterne ikke går skuffede fra bordet. Servér laksen med nykogte kartofler eller ris og evt. en grøn salat til.
Prøv også: Saltbagt laks i ovn med auberginegratin

Sådan laver du dampet laks

  1. Læg laksen i en bradepande, fordel ingefær, koriander, hvidløg, citrongræs og chili over fisken. Hæld hvidvin ved, og krydr med salt og peber.
  2. Læg et låg af alufolie over, og damp den hele laks i 20-25 minutter, koteletterne 8-10 minutter, ved 180°.
Dressing:
  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over laksen lige inden servering.

Prøv også: Røget laks med fennikelsalat