Aftensmad

Boller i karry - med kylling og kokosris

Boller i karry er en klassiker, som alle elsker. Men hvad sker der, hvis du tilsætter den klassiske ret lidt magi og fremtryller en ny version af boller i karry? Få opskriften på vores lækre variant med kylling og kokosris!
af Camilla Zarah Lawes 4.09.2014 Foto: Wichmann+Bendtsen photography
Boller i karry

Med inspiration fra de varmere himmelstrøg kan du give de klassiske retter nyt liv. Her er den gode gammeldags ret med boller i karry blevet krydret med kokos og asiatiske krydderier. Og så er kødbollerne lavet af kyllingekød. Du finder opskriften på boller i karry herunder.

Det skal du bruge til boller i karry med kylling og kokos:

4 personer

  • 600 g hakket kyllingekød
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl danskvand
  • 1 dl sødmælk
  • 40 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 terning hønse- eller grøntsagsbouillon

Flere lunende retter:Græskarsuppe med chili og feta

Sauce:

  • 20 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. karry
  • Kogelage fra bollerne

Læs også: Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Kokosris:

  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 dl vand
  • 4 dl jasminris
  • 4 kardemommefrø
  • 1 kanelstang
  • Salt

Pynt:
Koriander

Læs også: Kylling i karry med sprød spidskålssalat

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry

Sådan laver du boller i karry med kylling og kokosris:

  1. Rør kødet sammen med salt og peber. Hak løget fint, kom det i kødet, og rør godt. Tilsæt æg, danskvand, mælk, mel og krydderier, og rør det hele sammen til en fast fars.
  2. Fyld en stor gryde med vand tilsat bouillon, og kog det op. Form frikadellerne med en dessertske, og læg dem i det kogende vand. Skru ned for varmen, og kog dem, til de er helt gennemkogte. Lad dem ligge i lagen.

Sauce:

  1. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt hvedemel og karry, og rør det sammen til en melbolle. Tilsæt lidt kogelage, og rør melbollen ud. Tilsæt mere lage, når den tykner, og rør igen. Gentag, til du har god portion sauce. Smag til med salt og peber.
  2. Læg alle kødbollerne i saucen, og varm retten igennem.

Kokosris:

  1. Kom kokosmælk, vand, ris, kardemommefrø, kanel og salt i en gryde. Kog op, skru ned for varmen, og lad risene simre i 12 minutter ved svag varme under låg. Sluk for varmen, og lad dem stå i 10 minutter.
  2. Server risene som tilbehør til karrykødbollerne, og pynt med korianderblade.

Læs også: Tips til at bruge resterne i dit køleskab