Forretter

Tarteletter med jordskokker og flæsk

Tarteletter kan sagtens være en moderne og velsmagende forret på trods af sin klassikerstatus. Prøv denne nemme opskrift med jordskokker, flæsk og timian i en sprød kurv.
Tekst og foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com. 18.10.2021
Tarteletter med jordskokker, pære, flæsk og timian

Der er en grund til, at tarteletter er en favorit i det danske køkken, og det kan måske lyde direkte skræmmende at lave en moderne version af en så traditionel ret. Men hvis du vover dig ud på usikker grund, så lover vi, at du ender med en imponerende forret, der er en eksotisk konkurrent til den klassiske tartelet med høns i asparges.

6 personer

Ingredienser

  • 500 g stegeflæsk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret timian
  • 400 g jordskokker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-2 pærer
  • 1 rulle filodej
  • 50 g smør
  • Trøffel- eller citronolie
  • Frisk rosmarin eller timian

Sådan laver du tarteletter med jordskokker og flæsk

  1. Skær stegeflæsket i skiver, læg dem på en bagerist, drys med salt og timian, og steg dem i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.
  2. Vask jordskokkerne, og snit dem fint – du behøver ikke at skrælle dem. Dryp dem med lidt citronsaft.
  3. Skær pærerne i små tern.
  4. Skær filodejen ud i 18 store firkanter. Smelt smørret, og pensl hvert stykke filodej med lidt smeltet smør.
  5. Stil 6 rengjorte drikke- eller syltetøjsglas på køkkenbordet med bunden opad. Læg 3 stykker filodej med fedtsiden nedad forskudt over hvert glas, så de danner en kurv, der vender på hovedet.
  6. Bag filokurvene i ovnen ved ca. 200° – helst varmluftovn – i ca. 8 minutter. Løft dem forsigtigt af glassene, og lad dem afkøle på en rist.
  7. Anret jordskokker, pærer og flæsk i hver tartelet. Dryp med trøffel- eller citronolie, og pynt med lidt frisk rosmarin eller timian.

TIP: I stedet for flæsk kan du bruge parmaskinke. Den er mere fedtfattig og skal have kortere tid i ovnen. Pensl evt. med lidt olivenolie, så den ikke bliver for tør.