Juice & Saft

Solbærsaft med lime

Har du solbærbuske i haven, kan du lave den dejligste saft af de solmodne bær. Skyl, kog, sigt - så nemt er det! Få hele opskriften her.
af Cecilia Fahlström 18.07.2017 Foto: Tia Borgsmidt.

De mørke, modne solbær hænger som små, fine klaser på buskene. Det tager ingen tid at trylle dem om til en sød og forfriskende saft med masser af smag. Se bare her!

Se også: Islagkage med solbær

Det skal du bruge til solbærsaft:

Ca. 1 liter
  • 500 g solbær
  • 200 g sukker
  • 1 l vand
  • 1 lime

Prøv også: Sådan dyrker du bær i bede og krukker

Sådan gør du:

  • Skyl bærrene grundigt, og hæld dem i en gryde med sukker, vand og saft af limen.
  • Kog det hele op, skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 15-20 minutter.
  • Tag gryden af varmen, og lad saften trække i 20 minutter.
  • Pres saften fra bærrene, enten ved at sigte saften gennem et klæde eller ved at køre saften gennem en juicepresser.
  • Hæld saften på en ren flaske, og opbevar flasken i køleskabet.

Se også: Cheesecake med solbær